Σάββατο 29 Ιανουαρίου 2011

ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ



ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ-ΜΙΑ ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ

ΑΡΧΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ
Πολεμος είναι η συνεχεια της πολιτικης με αλλα μεσα,συμφωνα με τον Κλαουσεβιτς
Πόλεμος : Με τον όρο αυτό χαρακτηρίζονται:
§                     Η ένοπλη σύρραξη μεταξύ δύο ή περισσοτέρων κρατών.
§                     Η ένοπλη σύρραξη μεταξύ στρατευμάτων ή φατριών του αυτού κράτους (εμφύλιος πόλεμος).
§                     Γενικότερα ο οποιοσδήποτε γενικευμένος προληπτικός αγώνας, π.χ. κατά επιδημιών, ναρκωτικών, πυρηνικών όπλων κ.τ.λ.


ΣΥΧΡΟΝΕΣ ΜΟΡΦΕΣ ΠΟΛΕΜΟΥ

Στις συγχρονες μορφες πολεμου ανηκουν ο Συμβατικος Πολεμος οπου γινεται χρηση συμβατικων οπλων μεταξυ σχετικα ομοειδων στρατων,ο Ολοκληρωτικος πολεμος οπου ο αστικος πληθυσμος αποτελει στοχο προς εξοντωση και ο ανορθοδοξος πολεμος ο οποιος διεξαγεται από πολυαριθμες ολιγομελεις δυναμεις που προκαλουν φθορα στον εχθρο.
Οι παλαιοτερες αλλα και μερικες σημερινες χημειοθεραπειες(μονες η σε συνδυασμο με χειρουργικη αντιμετωπιση η -και ακτινοβολια) ομοιαζουν με τον συμβατικο και τον ολοκληρωτικο πολεμο,οπου οι απωλειες είναι μεγαλες και ειδικα οι παραπλευρες απωλειες (αμαχος πληθυσμος) .Στην περιπτωση του καρκινου,οι παραπλευρες απωλειες είναι οι υγιεις ιστοι και το αμυντικο συστημα. Τα καρκινικα κυτταρα αμυνονται με αλλου ειδους πολεμου-τον ανορθοδοξο πολεμο.Πεφτουν σε υπνωση,κανουν υποτροπες,μικρομεταστασεις,χρησημοποιουν την τροφοδοσια του οργανισμου προς οφελος τους,ξεγελουν και υποτασουν το αμυντικο συστημα

ΔΙΚΤΥΟΚΕΝΤΡΙΚΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΠΟΛΕΜΟΥ
Συγχρονο Αμερικανικο μοντελο πολεμου,οπου όλα τα οπλικα συστηματα επικοινωνουν κι ελεγχονται κεντρικα Το συστημα προβλεποταν να αντιμετωπθσει συγχρονους οργανωμενους στρατους,αλλα απετυχε εναντια σε ανταρτικες ομαδες(ανορθοδοξος πολεμος)Όπως και στην πραγματικοτητα(Βιετναμ,Αφγανισταν,Ιρακ,Σομαλια, ασσυμετρες απειλες),ετσι και στην περιπτωση της αντιμετωπισης του καρκινου το αμυντικο συστημα του οργανισμου(δικτυοκεντρικο) δεν αποδιδει γιατι  τα καρκινικα κυτταρα (ανορθοδοξος πολεμος) καταστρεφουν τα κεντρα ελεχου,διοικησης και επικοινωνιες (παραγωγη κυτοκινων,εξαντληση γλουταμινης και αργινινης,παραγωγη προσταγλανδινων κλπ)



ΑΡΧΙΚΗ ΝΟΣΟΣ-ΥΠΟΤΡΟΠΗ-ΜΕΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
Η αρχικη νοσος αντιμετωπιζεται όπως και η υποτροπη αντιμετωπιζονται με μεθοδους συμβατικου πολεμου και ,πλεον,με συχρονα στοχευμενα μονοκλωνικα αντισωματα  και λιποσωμιακες και πεγκυλιωμενες χημειοθεραπειες ( το αντιστοιχο στρατιωτικο στοιχειο της εξαπατησης) που πληττουν καιρια τα κεντρα ελεχγου ,διοικησης και πολλαπλασιασμου των καρκινικων κυτταρων. οι μεταστασεις αντιμετωπιζονται πλεον με μετρονομικες θεραπειες και αναστολεις πρωτεασων,αυξητικων παραγοντων και γενικα LOW DOSE μακροχρονες θεραπειες (ανορθοδοξος πολεμος)


ΑΝΟΡΘΟΔΟΞΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ
Ο ανορθοδοξος πολεμος (καταδρομες,δολιοφθορες,ανταρτικο,ασσυμετρες απειλες κλπ) αντιμετωπιζεται ΜΟΝΟ με το ιδιο οπλο-Ανορθοδοξο πολεμο.Στην περιπτωση του καρκινου ισχυει το ιδιο.Οι μεταστασεις θεωρητικα είναι μη ιασιμες στη συμβατικη θεραπεια. Με τη χρηση μετρονομικης θεραπεις καθημερινα,τη χρηση στοχευμενων θεραπειων υπο μορφη καθημερινη(χαπια) και κυριως τη μειωση της αμυντικης ικανοτητας των καρκινικων κυτταρων,την προαγωγη αποπτωτικων γονιδιων και την αυξηση της αμυντικης ικανοτητας του οργανισμου (σε όλα αυτά υπεισερχεται ο παραγοντας της διατροφης-συνεχης γραμμη ανεφοδιασμου το αντιστοιχο  στρατιωτικο)
μπορουμε να μετατρεψουμε τη μεταστατικη νοσο σε χρονια νοσο,κι ισως στο μελλον να την θεραπευσουμε


§                     Παραθετω από τη wikipedia μια αναφορα σε παλαιοτερους πολεμους
§                      
Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΑ

Ακολουθούν μερικά παραδείγματα των πιο γνωστών πολέμων μέσα στην ελληνική και παγκόσμια ιστορία. Φυσικά αποτελούν μόνο ένα μικρό μέρος όλων των πολέμων που έχουν διεξαχθεί.
§                     Περσικοί πόλεμοι: Είναι οι πόλεμοι που προέκυψαν από τις εκστρατείες των Βασιλιάδων της Περσίας στην Αρχαία Ελλάδα. Τελικά, οι αρχαίοι Έλληνες κατάφεραν να αποκρούσουν τις εκστρατείες.
§                     Πελοποννησιακός πόλεμος: Προκλήθηκε από τον ανταγωνισμό της Πελοποννησιακής και της Αθηναϊκής συμμαχίας με ηγέτιδες δυνάμεις τις πόλεις-κράτη Σπάρτη και Αθήνα αντίστοιχα. Κατέληξε στην ολοκληρωτική ήττα της Αθήνας και της συμμαχίας της. Στην πραγματικότητα ο πελοποννησιακός πόλεμος δεν είναι ο μοναδικός, ο πρώτος ή ο τελευταίος πόλεμος στην Αρχαία Ελλάδα, οι πόλεις-κράτη ήταν ανεξάρτητες ουσιαστικά δυνάμεις και αγωνίζονταν η κάθε μία για τη δική της κυριαρχία. Η πολιτική ενοποίηση της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε επί Φιλίππου Β΄.
§                     Οι εκστρατείες του Μεγάλου Αλεξάνδρου: Μετά την ενοποίηση της Ελλάδας, ο γιος του Φίλιππου Β΄, ο Μέγας Αλέξανδρος πολέμησε εναντίον της Περσίας, και άλλων γειτονικών περιοχών, όπως η Αίγυπτος, η Ινδία και η Βακτριανή. Τελικά πέτυχε την πλήρη κατάκτηση της Περσίας και της Αιγύπτου και τη δημιουργία μιας προσωρινής αυτοκρατορίας σε αυτές τις περιοχές μαζί με την Ελλάδα.
§                     Ρωμαϊκές κατακτήσεις: Με τον όρο αυτό εννοούνται μια σειρά από πολέμους που διεξήγαγε ηΡωμαϊκή αυτοκρατορία εναντίον των δυνάμεων της Μεσογείου και άλλων γειτονικών. Το αποτέλεσμα ήταν η δημιουργία μιας τεράστιας Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.
§                     Εξάπλωση της Αραβίας: Παρομοίως με τους Ασσύριους, τους Πέρσες, τους Έλληνες, τους Ρωμαίους οι Άραβες εξαπλώθηκαν κατά τον πρώιμο Μεσαίωνα, αφού ενοποιήθηκε πολιτικά η Αραβία σταματώντας τους εμφύλιους πολέμους, εξεστράτευσε και κατέκτησε τις γειτονικές και όχι μόνο περιοχές. Οι Άραβες κατέκτησαν τη νότια Μεσόγειο, την Ιβηρική Χερσόνησο, την Περσία (σημερινό Ιράν) και κάποιες γειτονικές περιοχές. Η κατάκτηση αυτή συνοδευόταν με την παράλληλη εξάπλωση του Ισλάμ το οποίο ήταν στενά συνδεδεμένο με τα Αραβικά κράτη.
§                     Σταυροφορίες: Εκστρατείες ευρωπαϊκών δυνάμεων, υπό το Χριστιανισμό, εναντίον δυνάμεων της Μέσης Ανατολής, υπό το Ισλάμ. Απέτυχαν ουσιαστικά το σκοπό τους, δηλαδή την κατάκτηση τωνΑγίων τόπων.
§                     Εισβολή της Χρυσής ορδής: εκστρατεία των μογγολικών και τουρκικών φύλων. Ξεκινώντας από τη Μογγολία, η οποία ενοποιήθηκε πολιτικά υπό τον Τζένγκις Χαν σταματώντας τους εμφύλιους πολέμους, κατέκτησαν γειτονικές περιοχές της ερήμου Γκόμπι, τη Βόρεια Κίνα, και κατέκτησαν στα δυτικά την Περσία, μέρη της Μικράς Ασίας, μέρη της σημερινής Σιβηρίας και της Ευρωπαϊκής Ρωσίας. Ορισμένες ομάδες έφτασαν μέχρι την κεντρική Ευρώπη.
§                     Αποικιοκρατία: Ο αποικισμός των μεγάλων δυνάμεων στο Νέο Κόσμο δεν ήταν αναίμακτος. Ανταγωνισμοί μεταξύ των αποικιοκρατικών Ευρωπαϊκών δυνάμεων και ο παραγκωνισμός των ντόπιων πληθυσμών οδήγησε σε πλήθος από πολέμους. Ο πιο χαρακτηριστικός από αυτούς ήταν ομικρός παγκόσμιος στον οποίο ενεπλάκησαν σχεδόν όλες οι αποικιοκρατικές δυνάμεις.
§                     Ναπολεόντειοι πόλεμοι: Απόπειρα του Ναπολέοντα Βοναπάρτη να κατακτήσει (πολιτικά ή στρατιωτικά) την Ευρώπη. Ξεκίνησε από τη Γαλλική Επανάσταση στη Γαλλία και έπειτα έγινε ουσιαστικά δικτάτορας. Τελικά απέτυχε το σκοπό του και οι χώρες της Ευρώπης επανήλθαν στα σύνορά τους.
§                     Α΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων συνασπισμένες στις δυνάμεις της Αντάντ και τις κεντρικές δυνάμεις. Ήταν η πιο σφοδρή πολεμική σύρραξή μέχρι τότε και τελικά δεν πέτυχε το σκοπό του, δηλαδή κάποια κατάκτηση. Ομολογουμένως τα αποτελέσματα του πολέμου ήταν περισσότερο αρνητικά.
§                     Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος: Δεύτερη εμπόλεμη σύρραξη μεταξύ των ευρωπαϊκών δυνάμεων συνασπισμένες στις δυνάμεις της Αντάντ και τις δυνάμεις του Άξονα με μικρές αλλαγές. Ήταν η πιο σφοδρή πολεμική σύρραξή της ιστορίας. Ομολογουμένως τα αρνητικά αποτελέσματα του πολέμου ήταν πάρα πολλά. Το τελικό γεωπολιτικό αποτέλεσμα ήταν η ανάδειξη δύο υπερδυνάμεων, τωνΗνωμένων Πολιτειών Αμερικής και της Σοβιετικής Ένωσης.
§                     Ψυχρός πόλεμος: Ονομάζεται το σύνολο των εχθροπραξιών, ανταγωνισμών και εντάσεων σε διάφορα μέρη του κόσμου που ήταν αποτέλεσμα της έντασης μεταξύ της Σοβιετικής Ένωσης και των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής. Στα πλαίσιά του εντάσσονται ο Ελληνικός Εμφύλιος Πόλεμος 1946-1949, ο Πόλεμος του Βιετνάμ κατά τα έτη 1965 - 1973 και η διάσπαση της Κορέας σε Νότια και Βόρεια. Σταμάτησε το 1991 με τη διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης.


§                     Angelo Codevilla and Paul Seabury, War: Ends and Means (Potomac Books, Revised second edition by Angelo Codevilla, 2006) ISBN-X
§                     Angelo M. Codevilla, No Victory, No Peace (Rowman and Littlefield, 2005) ISBN
§                     Barzilai Gad, Wars, Internal Conflicts and Political Order: A Jewish Democracy in the Middle East (Albany: State University of New York Press, 1996).
§                     Clausewitz, Carl Von (1976), On War (Princeton and New Jersey: Princeton University Press)
§                     Fry, Douglas P., 2005, The Human Potential for Peace: An Anthropological Challenge to Assumptions about War and Violence, Oxford University Press.
§                     Gat, Azar 2006 War in Human Civilization, Oxford University Press.
§                     Gunnar Heinsohn, Söhne und Weltmacht: Terror im Aufstieg und Fall der Nationen ("Sons and Imperial Power: Terror and the Rise and Fall of Nations"), Orell Füssli (September 2003), ISBN, available online as free download (in German)
§                     Fabio Maniscalco, (2007). World Heritage and War — monographic series "Mediterraneum", vol. VI. Massa, Naples. ISBN.
§                     Keegan, John, (1994) "A History Of Warfare", (Pimlico)
§                     Kelly, Raymond C., 2000, Warless Societies and the Origin of War, University of Michigan Press.
§                     Small, Melvin & Singer, David J. (1982). Resort to Arms: International and Civil Wars,. Sage Publications. ISBN. ISBN 0803917767.
§                     Malesevic, Sinisa, (2010). The Sociology of War and Violence. Cambridge: Cambridge University Press.
§                     Otterbein, Keith, 2004, How War Began.
§                     Turchin, P. 2005. War and Peace and War: Life Cycles of Imperial Nations. New York, NY: Pi Press. ISBN
§                     Van Creveld, Martin The Art of War: War and Military Thought London: Cassell, Wellington House
§                     Fornari, Franco (1974). The Psychoanalysis of War. Tr. Alenka Pfeifer. Garden City, New York: Doubleday Anchor Press. ISBN: . Reprinted (1975) Bloomington: Indiana University Press. ISBN
§                     Walzer, Michael (1977) Just and Unjust Wars (Basic Books)
§                     Keeley, Lawrence. War Before Civilization, Oxford University Press, 1996.
§                     Zimmerman, L. The Crow Creek Site Massacre: A Preliminary Report, US Army Corps of Engineers, Omaha District, 1981.
§                     Chagnon, N. The Yanomamo, Holt, Rinehart & Winston,1983.
§                     Pauketat, Timothy. North American Archaeology 2005. Blackwell Publishing.
§                     Wade, Nicholas. Before the Dawn, Penguin: New York 2006.
§                     Rafael Karsten, Blood revenge, war, and victory feasts among the Jibaro Indians of eastern Ecuador(1923).
§                     S. A. LeBlanc, Prehistoric Warfare in the American Southwest, University of Utah Press (1999).
§                     Duane M. Capulla, War Wolf, University of Pili (2008)

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

melatonin-www.lef.org


Melatonin--is an immune modulator that increases the survival time of most cancer patients

Some cancer patients are now taking melatonin, an immune-modulating neurohormone, as part of a comprehensive, nontoxic cancer treatment. The cone-shaped pineal body, a small but crucial gland located in the brain, produces melatonin, a hormone that influences sexual maturation but also appears to play an important role in cancer.
Melatonin supplementation appears to restore circadian rhythms, which diminish or disappear with age. When melatonin's circadian rhythm is abolished, the aging process is accelerated, life span is shortened, and an increase in spontaneous tumors occurs (Maestroni 1999). It has been shown that when the defense system is compromised due to disrupted rhythms, tumors grow two to three times faster (Filipski et al. 2002).
Melatonin also protects and restores normal blood-cell production caused by the toxicity of conventional treatments; a profile shared with the FDA-approved drugs Neupogen, a granulocyte colony-stimulating factor (G-CSF), and Leukine, a granulocyte-macrophage colony-stimulating factor (GM-CSF). A combination of melatonin and low-dose interleukin 2 (IL-2) neutralizes treatment-induced lymphocytopenia, a decrease in the numbers of lymphocytes in the peripheral circulation of cancer patients (Lissoni et al. 1993).
Researchers found the best way to amplify the antitumoral activity of low dose IL-2 is by not coadministering another cytokine but rather cosupplementing with the immune-modulating neurohormone melatonin (Lissoni et al. 1994a). This is hopeful news for a subset of cancer patients, because melatonin has been shown to cause tumor regression in neoplasms nonresponsive to IL-2 (Maestroni 1999).
The Division of Radiation Oncology of the San Gerardo Hospital (Milan) developed the following protocol for 80 patients with advanced metastatic tumors (Lissoni et al. 1994a). The patients were randomized to receive 3 million IU of IL-2, 6 days a week, for 4 weeks or IL-2 plus 40 mg a day of melatonin. A complete response was achieved in 3 of 41 patients treated with IL-2 plus melatonin and in none of the patients receiving only IL-2. A partial response occurred in 8 of 41 patients treated with IL-2 plus melatonin and in 1 of 39 patients treated with IL-2. Tumor regression rate was significantly higher in patients using IL-2 and melatonin compared to those receiving IL-2 (11/41 versus 1/39). The survival rate at 1 year was higher in patients treated with IL-2 and melatonin than in the IL-2 group (19/41 versus 6/39). Lymphocytic populations were consistently higher when melatonin accompanied the treatment and thrombocytopenia (a decrease in the number of circulating platelets) occurred less frequently.
For patients with bloodborne cancers, an IL-2/melatonin combination is also promising. Twelve patients (nonresponsive to standard therapies) evaluated the efficacy and tolerability of a combination of low-dose IL-2 plus melatonin in advanced malignancies of the blood, including non-Hodgkin's lymphoma, Hodgkin's disease, acute myelogenous leukemia, multiple myeloma, and chronic myelomonocytic leukemia. IL-2 was given 6 days a week for 4 weeks, along with oral melatonin (20 mg a day). Cancer was stabilized and did not progress in 8 of 12 (67%) participants for an average duration of 21 months. An additional benefit accrued as the melatonin/IL-2 therapy was well-tolerated (Lissoni et al. 2000).
Nonresectable brain metastasis remains an untreatable disease. Because of melatonin's cytostatic action (the ability to suppress the growth of cells) and its anticonvulsant activity, the pineal hormone may prove effective in the treatment of brain metastasis. In a study to test the theory, 50 patients with inoperable brain metastasis were given supportive care or supportive care plus 20 mg of melatonin nightly. Freedom from brain tumor progression and survival rates at 1 year were higher in patients who were treated with melatonin compared to those who received only supportive care (Lissoni et al. 1994b, 1996). Even when melatonin was unable to stop the progression of advanced, metastatic disease, it improved the performance status of patients (see Table 2).
Low melatonin levels play a role in escalating rates of breast cancer. As melatonin levels decrease, the secretion of estrogen increases. Nighttime production of melatonin inhibits the body's secretion of estrogen and decreases the proliferation of human breast cancer cells. Conversely, exposure to light during the night decreases melatonin production and increases cumulative lifetime estrogen levels, a sequence that may increase the risk of breast cancer.
In fact, two current studies show that women who work night shifts may increase their risk of breast cancer up to 60%. Blind women have a significantly lower risk (36% less) of breast cancer than normally sighted women because of consistently higher levels of melatonin (Kliukiene et al. 2001). Women, who are classed as only visually impaired, realize no protective effects in regard to breast cancer.
Table 2: Summary of Studies Using Melatonin (Lissoni's Phase II Randomized Clinical Trial Results)
    1-Year Survival 
Tumor TypePatient NumberBasic TherapyMelatonin DoseMelatoninPlaceboLevel of Significance
Metastatic non-small cell lung63Supportive care only10 mg26%under 1%<0.05
Glioblastoma30Conventional radiotherapy10 mg43%under 1%<0.05
Metastatic breast40Tamoxifen20 mg63%24%<0.01
Brain metastases50Conventional radiotherapy20 mg38%12%<0.05
Metastatic colorectal50IL-240 mg36%12%<0.05
Metastatic nonsmall cell lung60IL-240 mg45%19%<0.05
Compiled by Cancer Treatment Centers of America and published in the March 2002 issue of Life Extension Magazine.

Μελατονινη

Η Μελατονινη ειναι η ορμονη του Σκοτους.Παραγεται απο τον εγκεφαλο αναλογα με την ποσοτητα του φωτος που δεχεται.Η Εκκριση της ειναι μεγαλυτερη κατα την διαρκεια του υπνου,περιπου κατα τα μεσανυχτα.Η παραγωγη μελατονινης στο συγχρονο ανθρωπο ειναι περιορισμενη.Πολλες αιτιες,αναμεσα τους οι διαταραχες στον κυκλο της εργασιας και του υπνου(κανεις δεν κοιμαται πλεον στις 10),η εκθεση σε τεχνητο φως,ραδιοκυματα ,μικροκυματα και διαφορες ενεργειακες ροες.Η ελειψη της προκαλει ποικιλια ασθενειων απο καταθλιψη εως καρκινους.Χαρακτηριστικα,οι τυφλοι,ζωντας στο σκοταδι εχουν την μεγαλυτερη παραγωγη Μελατονινης και τα χαμηλοτερα ποσοστα καρκινων. Οι ανθρωποι που εργαζονται σε νυχτερινες βαρδιες εχουν τα μεγαλυτερα ποσοστα ασθενειων. Μεγαλη επιστημονικη βιβλιογραφια για την μελατονινη και τον καρκινο υπαρχει στο www.medline.gov